Qui som?
Elisa Balducci (Itàlia)
Investiga el neurodesenvolupament a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB/CSIC). Va obtenir la llicenciatura en biotecnologia farmacèutica a la Universitat de Bolonya i després es va traslladar a Barcelona per fer el doctorat en biomedicina. La meva passió: la gent. La meva imperfecció: no poder viure sense nous desafiaments. Els meu somni: una ciutadania de curiositats i persones empàtiques … i una posta de sol a la platja amb els amics.
María José Barallobre (Espanya)
Investiga a l’Institut de Biologia Molecular de Barcelona (IBMB/CSIC). És una Gallega que ha après a parlar a Andalusia i que, després de passar per París, resideix a Catalunya. Quina barreja! A més, és neurobiòloga i està absolutament convençuda que la cultura científica ha de ser part de la cultura bàsica de tots els ciutadans.
Roser Pinyol (Catalunya)
Investigadora del Centre de Regulació Genòmica (CRG). Va créixer a Girona, va estudiar química a l’IQS de Barcelona i es doctorà a la Universitat Otto-von-Guericke de Magdeburg (Alemanya). Actualment investiga els mecanismes que fan possible i alhora regulen la divisió cel·lular. M’encanta investigar i el projecte BIOcomuniCA’T em permet acostar la ciència a la societat i per aconseguir que tots dos evolucionem junts.
Antonios Lioutas (Grècia)
Centre de Regulació Genòmica (CRG). Va créixer a l’illa de Creta. Va estudiar biologia de plantes a Creta i va fer un màster en biotecnologia de Plantes a Wageningen UR, Països Baixos. Actualment és a Barcelona acabant el doctorat en biologia molecular cel·lular. No m’agrada: la indiferència, el descuit, els comportaments malbaratadors i la manca de puntualitat. M’agrada: somiar en els reptes del futur, la ciència i la seva divulgació, llegir, pensar, dubtar, millorar, fer un bon ús del temps i dels recursos, i ser al costat del mar!
Martin Schütz (Alemanya)
Investigador del Centre de Regulació Genòmica (CRG). Biòleg especialitzat en genètica. Va estudiar a Regensburg (Alemanya) i després d’estar un any investigant a París i un altre a Cambridge, ha vingut a Barcelona per fer un màster en biomedicina i doctorar-se en biologia cel·lular del desenvolupament. M’agrada aprendre, compartir i provar coses noves. Vaig triar la ciència i ser un investigador, perquè són una combinació de totes aquestes coses.
Missió
BIOcomuniCA’T té com a objectiu la transmissió del coneixement científic a la societat. En una societat on la ciència avança a un ritme vertiginós, la cultura científica no pot ser opcional, ha de ser part de la cultura bàsica dels ciutadans.
Visió
BIOcomuniCA’T vol ser un referent de la divulgació científica en el camp de la biotecnologia i les ciències de la salut. BIOcomuniCA’T ofereix recolzament a institucions i centres educatius per crear espais on la societat pugui entrar en contacte amb els investigadors i promovent així un augment del coneixement científic global.
Valors
Com a científics i com a membres de BIOcomuniCA’T volem transmetre a la societat la nostra passió per la ciència. Estem compromesos en el treball en equip, tan entre persones com entre institucions. En els nostres projectes busquem sempre l’excel·lència, la innovació, la creativitat i la qualitat.
RecursOS
BIOcomuniCA’T disposa d’excel·lents recursos humans i de tot el material científic i educatiu necessari per promoure la investigació entre petits, joves i grans. BIOcomuniCA’T està format per un equip de científics que combinen un profund i extens coneixement de la ciència amb una llarga experiència en divulgació científica. Proposem un catàleg d’activitats científiques dirigides a un ampli espectre de la societat, amb especial èmfasi als joves en edat de formació, que són la generació del futur.